SOM voor PMB gemeente Rotterdam

Omgevingsmanagement

Training

Organisatieadvies

Rotterdam weet als geen andere gemeente hoe belangrijk de omgeving is als zij haar plannen tot uitvoering wil brengen. Daarom investeert het Projectmanagementbureau (PMB) in Strategisch OmgevingsManagement. Jaarlijks volgen tientallen projectmanagers, omgevingsadviseurs, projectsecretarissen en communicatieprofessionals de Basistraining SOM.

Sinds 2018 worden die trainingen gegeven door een hoofdtrainer en co-trainers uit de eigen organisatie. Zo worden niet alleen kosten bespaard, maar ontwikkelt zich een groep medewerkers die zeer goed thuis is in de SOM-methodiek.

Deze medewerkers adviseren hun collega’s bij (complexe) projecten, organiseren inloopsessies en zorgen voor integratie met andere werkwijzen zoals de PSU’s (Project Start-ups) en de RSPW (Rotterdamse Standaard voor Projectmatig Werken). Daarmee wordt een flinke slag gemaakt op het professionaliseren van het omgevingsmanagement van de gemeente Rotterdam.

Lees hier een blog over deze opgave

Mijn bijdrage: op maat maken van de basistraining SOM, opleiden interne co-trainers, sparring partner voor de gemeente Rotterdam t.b.v. het verankeren van de SOM-methodiek in de organisatie.

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam