Het is alweer even geleden, maar nog steeds actueel: mijn (prijswinnende) artikel voor de Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD) 2020. Actueel omdat ik zie dat in veel organisaties omgevingsmanagement en communicatie vaak nog teveel los van elkaar opereren en elkaars taal onvoldoende spreken. Jammer, omdat we het samen zoveel beter zouden kunnen en veel omgevingsellende zouden kunnen voorkomen.

En actueel omdat ik SOM-COM samen met andere adviseurs én opdrachtgevers steeds verder doorontwikkel en merk dat daar grote interesse voor is. Dat geeft goede moed! Naast trainingen zijn er bijvoorbeeld verschillende SOM-COM simulaties en games beschikbaar. En bij onder andere TenneT werk ik samen met de afdeling Community Relations aan de implementatie van SOM-COM. Daarover later meer.

Misschien vind je het leuk het artikel van destijds even te lezen. Ik ben benieuwd of je jezelf of jouw organisatie erin herkent! Download het LOMD-artikel hier. En bekijk de pitch die ik gaf hier.