HOORN – Op 27 februari 2019 tekenen het Horizon College, Wilgaerden en Intermaris een samenwerkingsovereenkomst. De opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Horizon College in Heerhugowaard start dan met praktijklessen in het restaurant in appartementencomplex Betsy Perk in de Kersenboogerd.

In dit complex van Intermaris wonen zo ongeveer 200 mensen. Een groot aantal krijgt zorg vanuit het wijkzorgteam van Wilgaerden. Wilgaerden faciliteert daar tevens het restaurant. Ieder die wil, kan daar komen eten. Iris van Bennekom, bestuurder Wilgaerden, licht toe: ‘Door de veranderende ouderenzorg en financieringsstromen waren we genoodzaakt om een andere oplossing voor het uitbaten van het restaurant Betsy Perk te zoeken. We hebben daarbij in het Horizon College een partner gevonden. En hoe mooi is dat, want met de gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid verbinden we jong en oud met elkaar.’ Intermaris is ook blij met de samenwerking. ‘We vinden het belangrijk dat onze huurders langer zelfstandig kunnen wonen. Bovendien is het mooi om de ontmoeting tussen de bewoners te faciliteren’, aldus Cees Tip, directeur-bestuurder Intermaris.

Tijdens hun opleiding verzorgen de studenten van het Horizon College Heerhugowaard twee dagen het eten voor de bewoners. De professionele keuken en alle bijbehorende faciliteiten zijn al aanwezig in het gebouw, dus kan de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht. Van voorbereiding en koken tot aan het uitserveren. Zo krijgen de studenten direct feedback van hun klant op wat zij doen. De overige weekdagen verzorgt Wilgaerden de maaltijden nog. Zij krijgen daarbij ondersteuning van de cliënten van Esdegé Reigersdaal die ook bij diverse facilitaire taken ondersteuning bieden.
Michael van der Lee is één van de studenten. ‘Ik vind het wel leuk. Het is leerzaam en hier doen we het echt in de praktijk. We kunnen hier ook nét dat beetje extra doen. Zo was er een mevrouw die me vroeg om haar vis voor haar te snijden, omdat ze dat zelf niet meer kan. Dan doe ik dat natuurlijk ook. Ik denk dat je hier nog meer leert, dan op school.’

Bron:
https://www.medemblikactueel.nl/2019/02/27/horizon-college-wilgaerden-en-intermaris-slaan-de-handen-ineen/